T. Berry Brazelton este fondatorul Unităţii pentru Dezvoltarea Copilului la Children’s Hospital, Boston, profesor emerit de pediatrie clinică la Universitatea de Medicină Harvard. În prezent, este profesor de pediatrie şi dezvoltare umană la Universitatea Brown, a fost preşedinte al Societăţii pentru cercetare în domeniul dezvoltării copilului şi de la Zero-la-Trei ani: Centrul Naţional pentru bebeluşi, copii mici şi familiile lor. Practică pediatria de peste 45 de ani şi a introdus conceptul de „îndrumare anticipativă” a părinţilor în educaţia pediatrică. Autor al peste 200 de articole ştiinţifice, dr Brazelton a scris 30 de cărţi pentru profesionişti şi publicul larg, inclusiv trilogia, ajunsă clasică, Mame şi bebeluşi, Părinţii şi copilul aflat la vârsta deprinderii mersului şi Devenind o familie. Emisiunea sa televizată, Ce ştie fiecare bebeluş, a fost transmisă timp de 12 ani şi a câştigat un premiu Emmy şi trei premii Ace.
             Pentru a-şi continua cercetările şi pentru a implementa rezultatele acestora, dr Brazelton a fondat şi face parte din conducerea a două programe în cadrul Children’s Hospital: Institutul Brazelton (pentru aprofundarea cercetărilor în domeniul Scalei de Evaluare a Comportamentului Neonatal [NBAS]) şi Brazelton Tochpoints Center (formarea profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi îngrijirii copilului în cadrul a peste 70 de centre din ţară, specializate în abordarea preventivă prin intermediul modelului punctelor de cotitură).
            
 D. Joshua Sparrow, psihiatru pentru copii şi adolescenţi, este profesor asistent la Universitatea de Medicină Harvard, supervizor extern la Children’s Hospital, Boston şi director cu iniţiative speciale la Brazelton Touchpoints Center. Munca dr Sparrow în cadrul Brazelton Touchpoints Center a inclus consultaţii în domeniul creşterii şi îngrijirii, precum şi în domeniul dezvoltării copilului, la Harlem Children’s Zone şi în cadrul programelor Early Head Start pentru nativii americani.
             Dr Sparrow este, alături de dr Brazelton, coautor al opt titluri: Puncte de cotitură de la 3 la 6 ani: dezvoltarea emoţională şi a comportamentelor copilului şi seria „Metoda Brazelton”: Calmarea bebeluşului agitat, Disciplina, Somnul, Deprinderea toaletei, Înţelegând rivalitatea între fraţi, Stăpânirea mâniei şi agresivităţii. Împreună cu dr Brazelton, scrie săptămânal o rubrică, intitulată „Families Today”, în ziarul New York Times.